U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Taaltekoop?

 

Het beste tekstbureau van Nederland  Dat wilde ik starten. Ik had er alle vertrouwen in. En om absoluut zeker te zijn van succes, claimde ik het domein www.tekstbureauamsterdam.nl (toen nog vrij). Een grootstedelijk A-merk! Geen willekeurige naam bovendien: Amsterdam was de stad waar ik woonde. Kort daarna verhuisde ik naar Oosterbeek, bij Arnhem.

 

Dat is inmiddels zo'n 15 jaar geleden. Tekstbureau Amsterdam is er nooit meer van gekomen. Want dat start je niet middenin Gelderland. Op zoek dus naar een nieuwe naam! Piece of cake voor een tekstschrijver zou je zeggen. Maar niets bleek minder waar...

 

Origineel en alleszeggend

Voor de hand lag: Tekstbureau Oosterbeek. Maar dat voelde toch wat klein na Tekstbureau Amsterdam. En helaas, helaas: Tekstbureau Arnhem bestond al. Dé naam moest origineel zijn en liefst alleszeggend. Hoe lastig is dat! 

Zo heeft mijn tekstbureau wisselende benamingen gehad. Website en logo moesten daar steeds in mee. Mijn websitebouwer werd er compleet tureluurs van.  Zijn mooiste reactie was die op GROENTXT, waarmee ik een duurzaam, idealistisch tekstbureau wilde opzetten. “Gebruik je dan geen papier ofzo?'” vroeg hij.

 

Geen speld tussen te krijgen!

Ergens onderweg was ook de naam TAALTEKOOP gepasseerd.

Mijn websitebouwer (die nog steeds helemaal gek werd van alle aanpassingen) vond dat meteen een topnaam. 

"Het zegt precies wat het is! Je schrijft taal en het is te koop!"

Daarin moest ik hem gelijk geven. Geen speld tussen te krijgen eigenlijk. Zo is het Taaltekoop geworden en tot op de dag van vandaag gebleven!